“ Voor Sanofi is het erg belangrijk dat de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins gecontinueerd wordt, zodat iedereen die onze medicijnen nodig heeft deze kan gebruiken. We monitoren de situatie dan ook zeer zorgvuldig. Er zijn maatregelen genomen om te kunnen zorgen voor “business continuïteit”. Hierdoor blijft de voortzetting van de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins mogelijk. We doen er alles aan om onze geneesmiddelen en vaccins beschikbaar te houden. Updates vanuit Sanofi rondom het Corona/COVID-19 virus kunt u hier vinden.

Voor specifieke en persoonlijke vragen over een (gediagnosticeerd) ziektebeeld en Corona, verwijzen wij naar uw behandelend arts en eventueel de richtlijnen zoals gecommuniceerd door het RIVM. ”

Welkom op Mps1.nl

Hier vind je informatie over MPS I, een lysosomale stapelingsziekte. Neem voor medische vragen
altijd contact op met je arts.

Palette Color
primary_color

MPS I is een zeldzame erfelijke aandoening die ongeveer 1 op de 100.000 personen treft. De symptomen van MPS I kunnen per patiënt erg verschillen, en ook de ernst van de ziekte varieert van persoon tot persoon.

Veel MPS I- patiënten en hun gezins- en familieleden ondervinden dat deze aandoening op vele gebieden ingrijpend is in hun leven. Door de jaren heen doen zich problemen van allerlei aard voor; iedere MPS I-patiënt zal de bijkomende aspecten van zijn/haar ziekte weer anders ervaren.

Lars is vier jaar oud en heeft MPS I. Zijn ouders, Martijn en Yvonne, vertellen over hun ervaring met de eerste symptomen, de diagnose en behandelingen. En over hoe het nu met Lars gaat.